6 Jul 2017

21 Kronologi dari jual 10 unit topi sehari kepada 1,000+ unit dalam masa 3 minggu?

  (Post ini di copy paste serta kredit pada Tuan Aqif Azizan berkenaan perjalanan beliau menjual 1 produk secara dropship, berdasarkan panduan Dropship Lab) - saya salin sebijik-sebijik     Izin kami bentangkan dalam bentuk fasa demi
5 Jul 2017

Jual topi je pun boleh dapat profit USD14,897.55 dalam masa 3 minggu.

Hari ni aku nak marah dengan Sifu Aqif Azizan!! Selamba je dia boleh pau duit mat salleh sampai dekat RM50k sebulan dengan jual benda2 'bodoh' dekat facebook dengan cara simple..   Serius.. Aku ni biasa gak jual market
4 May 2017

eUsahawan : Akak Umur 50 Tahun Jana RM10,020 Dengan Hanya Jual RESEPI KEK!

Zaman sekarang ni, dah mula ramai orang mula nak cari pendapatan sampingan TERUTAMA dengan berniaga secara online.. Lagi-lagi sekarang ni pun pihak kerajaan dah lancarakan banyak program untuk galakkan kita brniaga secara online.. Ada yang mula buat
4 May 2017

eUsahawan : Akak Umur 50 Tahun Jana RM10,020 Dengan Hanya Jual RESEPI KEK!

Zaman sekarang ni, dah mula ramai orang mula nak cari pendapatan sampingan TERUTAMA dengan berniaga secara online.. Lagi-lagi sekarang ni pun pihak kerajaan dah lancarakan banyak program untuk galakkan kita brniaga secara online.. Ada yang mula buat
16 Jun 2015

Anda sukar buat jualan dalam Instagram?

5 faktor yang patut anda ambil berat jika nak buat jualan di Instagram (IG) 1 : Pemilihan produk Anda kena tahu, kebanyakkan pengguna IG ni muda remaja. Jadi anggaran umur mereka juga lingkungan bawah 35 tahun. Mungkin
8 Jan 2015

Dari Hobi Jadi Bisnes Buat Duit

Saya nak kongsikan satu niche bisnes yang berpotensi hasilkan income konsisten. Saya sendiri dah buat sejak 2008. Niche Hobi. Saya start bisnes adalah dari hobi sahaja. Ada apa dengan Bisnes Niche Hobi? 1 : Memang kena dengan
29 Dec 2014

Tips Marketing – Jual Makanan Sunnah Pada Kaum Cina

Dalam pemasaran, atau senang kata dalam nak jual barang/produk, jangan jual satu produk pada semua orang walaupun ianay berguna pada semua orang. Marketing- Promote and Sell RIGHT Product to the RIGHT Audience at the RIGHT Time and
8 Oct 2014

Nikmat bekerja sendiri VS Makan Gaji

  Sedar tak sedar, dari zaman bujang sampai anak dah dua saya dah tergolong dalam kategori "mengganggur" di mata masyarakat. Keluar rumah pakai t-shirt, pagi-pagi beli nasi lemak jam 9 pakai kain pelekat, keluar selewat jam 10
7 Oct 2014

Kuasa Ajaib Satu Perkataan Dalam Pemasaran

    ”Ya, mereka mungkin minat, tapi duit tak ada lagi, saja SMS dulu, tak apa.. yang penting kita ada cara nak hubungi mereka..” Mereka tak akan sms selagi mereka tiada duit nak beli, so macam mana
30 Sep 2014

[FB Ads] Iklan jalan slow, Reach kurang..

Kalau dulu semua seronok hujung bulan je letak iklan tinggi-tinggi, iklan jalan laju, sales pun mencanak-canak naik.. Tapi semenjak dua menjak ini saya perhatikan ini yang selalu terjadi pada hujung bulan terutama waktu masuk gaji.. Iklan lambat