eUsahawan : Akak Umur 50 Tahun Jana RM10,020 Dengan Hanya Jual RESEPI KEK!

Zaman sekarang ni, dah mula ramai orang mula nak cari pendapatan sampingan TERUTAMA dengan berniaga secara online..

Lagi-lagi sekarang ni pun pihak kerajaan dah lancarakan banyak program untuk galakkan kita brniaga secara online..

Ada yang mula buat dropship, agen, stokis, dan produk-produk owner sendiri pun dah mula ramai..

Tapi…

Bila dah ramai sangat menjual, kadang-kadang kita sendiri sampai tak tahu, apa nak dijual.. dengan orang main harga lagi kan..

Sedar tak, sebenarnya, ada satu benda lain yang anda boleh jual secara online dan ianya juga mendapat sambutan lumayan?

Baru-baru ni, saya buat satu kelas pemasaran Instagram, dan ada seorang peserta Perempuan yang saya gelarkan akak Zaleha yang umur dia dah 50-an..

Apa yang menariknya, dia ada share dengan saya salah satu bisnes yang dia buat.. iaitu jual resepi..

Ya, jual resepi. resepi kek dan biskut pulak tu..

PeanutButterCheeseCake-01_RPcrop

Pelik juga, sebab ada ke orang nak beli, padahal resepi-resepi macam tu banyak je boleh google kan?

tapi, tu lah, orang kita ni, ada yang malas tapi kaya sebenarnya.. yang malas miskin pun ramai jugak.. hehe..

Mereka lagi suka beli benda yang dah tersusun dari nak cari satu-satu..

Betul… tak percaya? tengok je lah dekat-dekat bulan puasa nanti.. bersepah lah buku-buku resepi akan dijual dipasaran..

Okay, balik cerita pasal akak ni tadi..

Saya ingatkan dia keluarkan buku, tapi sebenarnya tak.. dia buat dalam bentuk Ebook je..

Ebook tu apa? Ebook tu buku digital.. ala, yang boleh download lepas tu baca dekat smart phone atau laptop tu.. rasa rajin, boleh print..

So, yang menariknya lagi, walaupun dia dia jual secara online je, dan resepi je… jualan dia dah cecah RM10,0020..

Tengok je lah conversation ni..

18238728_1424376224303974_3349689334667240234_o

Agak-agak kalau nak buat ebook ni kos tinggi tak?

Taip dalam word, tukar format pdf… tak perlu kos lain seperti nak kena cetak, pos dan lain..

Sekali buat je, lepas tu setiap kali orang download je, dapat income.. fuhhh… dahsyat..

Rupanya-rupanya baru saya teringat, salah seorang dari orang terawal yang jadi Jutawan Internet Di Malaysia iaitu Irfan Khairi sendiri, salah satu dari bisnes dia adalah jual ebook dan produk digital..

fb_cover_ik

So, memang tak dapat dinafikan lagi, selain dari jual produk fizikal, dengan jual produk digital macam ebook pun, tak mustahil untuk hasilkan pendapatan sampingan yang agak lumayan..

Yang best lagi, lagi senang, tak yah nak packing barang, simpan stok, orang pun terus download je… :)

So, amacam? Best tak kalau anda jadi macam Kak Zaleha ni..

Tak kisah lah, anda jual cara buat biskut ke, cara memancing ke, cara tangkap gambar ke, cara bela kucing ke.. tak kisahlah, sebab percaya tak setiap benda tu mesti ada orang yang minat dan cari..

Ala, himpunan 99 kata-kata pun boleh dibukukan dan dijual.. mahal plak tu.. ye dok?

So, kalau anda yang rasa nak belajar betul-betul macam mana lah nak buat bisnes dengan Ebook dan produk digital ni, jom baca sambungan disini :

KLIK SINI UNTUK TAHU SAMBUNGAN…

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>