Kuasa Ajaib Satu Perkataan Dalam Pemasaran

strategi pemasaran online, cara pemasaran online, strategi pemasaran produk, strategi pemasaran barang, contoh pemasaran sosial, pemasaran internet, pemasaran online, pemasaran facebook, facebook marketing, teknik pemasaran facebook, bisnes online, perniagaan online, usahawan.com, perniagaan internet, peluang perniagaan online, sifufbads, buat duit dengan facebook, faisal abdullah, sifu fb ads, cara buat duit dengan facebook, bisnes online facebook, facebook ads

 

 

”Ya, mereka mungkin minat, tapi duit tak ada lagi, saja SMS dulu, tak apa.. yang penting kita ada cara nak hubungi mereka..”

Mereka tak akan sms selagi mereka tiada duit nak beli, so macam mana nak dapatkan database diorang? Thx – Jen

 

Didalam dunia maya ini, permainan perkataan amatlah penting bagi menentukan apa hasil yang bakal kita perolehi.

Ada yang gelar copywriting, ada yang kata content marketing, ada yang kata ayat pukau dan sebagainya.

Mudah kata, apa yang anda tulis itu adalah JURUJUAL anda atau WAKIL anda di dunia maya.

Jadi bagaimana WAKIL JUALAN anda bertindak mempengaruhi pelanggan / prospek membuat keputusan?

 

Gunakan perkataan BERSESUAIAN dengan tujuan yang kita inginkan.

 

“Promosi terhad, Hanya RM30, SMS ke 012-3456789 sekarang untuk DAPATKAN harga promosi terhad ini!”

 

Apa tujuan post diatas dibuat?

Secara jelasnya post tersebut adalah POST MENJUAL.

Jadi memang akan timbul masalah..

Mereka tak akan sms selagi mereka tiada duit nak beli

Ya, “aku tau harga dia RM30, tapi tunggu ada duitlah baru SMS”

 

Itu pun kalau simpan atau terjumpa lagi iklan yang sama..

Jadi, bagaimana nak dapatkan database pelanggan?

Berbalik pada post sebelum ini :

http://ismailarsad.com/fb-ads-iklan-jalan-slow-reach-kurang/

 

JANGAN MENJUAL!!

 

Dengan tukar satu perkataan, mungkin hasilnya berganda-ganda dari biasa.

 

“Promosi terhad, Hanya RM30, SMS ke 012-3456789 sekarang untuk TEMPAH harga promosi terhad ini!”

 

Ada rasa ringan sikit tak nak SMS?

“ala, tempah je dulu, jadi tak jadi tu belakang kira”

“tempah je lah dulu, nanti ada duit aku sms semula”

 

Dah nampak?

 

Jadi…

 

Semak balik apa tujuan anda, Gunakan perkataan BERSESUAIAN dengan tujuan yang kita inginkan.

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Comments
  1. 3 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>